Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
784
Két szomszédos egész szám összege a)2004 b)2005.
Mik lehetnek a számok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a) nincs ilyen. Két szomszédos, egész szám közül az egyik ugye páros, a másik páratlan kell, hogy legyen. Egy páros és egy páratlan szám összege pedig páratlan lehet csak.
b)
Egyik szám legyen x, a szomszédja x+1.
x+x+1=2005
2x=2004
x=1002

A két szám tehát 1002 és 1003.
0