Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A koordinátageometria descartes egyenese HOGY?

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Igen igen tudom y = mx +b de ez pontosan hogyan tudnám alkalmazni itt: Egy háromszög alakú telek csúcspontjainak koordinátái: A(0;16) B(0;0) C(3:0). Határozzuk meg annak az egyenesnek az egyenletét, amely áthalad a (-6;0) ponton, és a telket két egyenlő részre osztja. (1 egység = 1,5 méter) Kérdésem tehát az, (abból kiindulva hogy a megoldókulcs az
y = m(x + 6) izével kezdte ezt az egészet hogy HOGY? Előre is köszi a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, koordinátageometria, hogy, Descartes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1