Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Fizikából kéne egy kis segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
332
A rugó 7 cm-nyi összenyomásakor 2,8 kN rugalmassági erő jön létre.Mekkora erő jön létre e rugó 4,2 mm-nyi összenyomásakor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Δl=7cm
F=2,8 kN=2800 N

D=F/Δl
D=2800/7=400 Ncm=4 Nm

Δl=4,2 mm=0,42 cm
D=400 Ncm

F=400*0,42=168 N
0