Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Egy palackbor nettó beszerzési ára 1,50 €, 280%-os haszonkulcs alkalmazása mellett számítsa ki:
- a bor bruttó beszerzési árát,
- ELÁBÉ és árrés tartalmát,
- és a nettó eladási árat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bruttó beszerzési ár: 1,5 * 1,27 = 1,905 €
Árrés: 1,5 * 2,8 = 4,2 €
Nettó eladási ár: 1,5 + 4,2 = 5,9 €
ELÁBÉ szint: (1,5 / 4,2) * 100 = 35,71 %
ELÁBÉ: 5,9 * 0,3571 = 5,54 €
0