Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exp. egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni, hogy hogyan kell megoldani az alábbi feladatot?
A "b" kellene.
Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tudom, hogy hányadikos feladat de először felirnám az 5 hatványait, 10ig és megkeresném hogy melyik kettő különbsége lesz 24
0

b)
5x+4-5x+2=24
54*5x-52*5x=24
(54-52)*5x=24
600*5x=24
5x=24/600
5x=1/252
5x=5-2
x=-2
Módosítva: 8 éve
0