Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudja oldani ezt a trigonometrikus egyenletet?

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
sin x = 1 ketted
Kérem elmagyarázzak hogy hogy lehet megoldani ezeket a trigonometrikus egyenleteket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ilyen egyszerűbbnél csak megnézed hol ennyi a szinusz értéke (pl szinusz értéke 30 foknál és (180-L azaz 150 foknál lesz 1/2)
de ezt radiánban szoktuk írni

tehát itt:
x1 = pi/6 + 2*k*pi, k€Z
x2 = 5pi/6 + 2*k*pi, k€Z
1