Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
622
Ossz fel 120 ezer forintot két ember között 3:7 arányban!Mekkora részt kapja egy egy ember a 120 ezer forintnak?Hány századrészét kapja egy egy ember a 120 ezer forintnak?Hány forintot kapnak külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
120000/10 = 12000
3 x 12000 = 36000
7 x 12000 = 84000

36000/120000 = 0,3 azaz 30%
Másik meg : 100% - 30% = 70%
1

Jól oldottam meg jelöld megoldásnak srác.
0