Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.o. előre is köszi!

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
Mekkora erővel emelünk egy 12 kg tömegű testet,ha a gyorsulása 1,5 m/s² ?
Mekkora sebességet ér el 4 s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m=12 kg
a=1,5 m/s²
t=4 s
v0=0v-0/4 m/s

F=ma
F=12*1,5=18 N

a=v-v0/t

1,5=v-0/4
v=6 m/s
0