Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.o.

Főoldal » Középiskola » Fizika
425
vízszintes talajon 80 N nagyságú erővel húzunk egy 40 kg tömegű testet.
Mekkora lesz a sebessége 10 m út megtétele után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=80 N
m=40 kg
v0=0 m/s

F=m*a
80=40*a
a=2 m/s²

s=10 m

v= 2as+v0² 
v= 2*2*10+0² =2 10 ≈6,32 m/s
0