Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika emelési magasság

Főoldal » Középiskola » Fizika
416
Egy testet 100 N nagyságú erővel emelünk ,a test tömege 8 kg .
Milyen magasra emeljük 5 s alatt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, számolás, emelésimagasság
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=100 N
m=8 kg
t=5 s

F=m*a

100=8a /÷8
a=12,5 m/s²

a=v-v0/s
12,5=v-0/5
v=62,5 m/s

s=v0+v/2*t
s=0+62,5/2*5=156,25 m
0