Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika megtett út

Főoldal » Középiskola » Fizika
402
Vízszintes talajon 75 N nagyságú erővel húzunk egy 30 kg tömegű testet.
Mekkora utat tesz meg,mire sebessége 30 km/h lesz? (a súrlódás elhanyagolható)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Newton, sebesség, megtettút
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=m*a=>a=75/302,5m/s2
t=v/a=8,33/2,5=3,332s
s=a/2*t2=2,5/2*3,332=13,87m
Módosítva: 4 éve
0