Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Kijön az 1 és a 7, de a Photomath szerint csak a 7 megoldás. Miért? Ugye a gyökjel miatt az x-nek nagyobbnak kell lennie, mint -1, de ez mind a két eredményre igaz. Akkor miért nem jó az 1?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha behelyettesíted az 1-et, akkor láthatod, hogy nem jön ki.
 2*1+2 +3= 4 +3=2+3=5
5≠1

Megnéztem és a photomath is kiírja, hogy az 1 nem megoldás, mert az 5≠1. Ha nem ekvivalensek az átalakítások, akkor kijöhetnek hamis gyökök is, ezért érdemes leellenőrízni.

+Ha grafikusan oldod meg, akkor is láthatod, hogy egy metszéspontjuk van, az x=7 helyen.
1