Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
Anna és nővére együtt 24 évesek. Hány év múlva lesznek összesen háromszor a ennyi idősek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy év alatt mindkettő éveinek száma egyel növekszik. Tehát összegük egy év múlva 24+1+1=26 lesz, tehát 2-vel gyarapodik. 3×24=72 azt keressük, hogy mikor lesznek együtt ennyi évesek. 24 és 72 különbsége: 72-24=48 de mivel minden évben az éveik számának összege kettővel nő, így 48/2=24 év múlva lesznek összesen 72 évesek.
1