Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg a következő feladatot!

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a) A diszkiriminánst elég kiszámolni ehhez, ennek előjele megmutatja a gyökök számát.
b2-4ac= 49-48=1, mivel pozitív, két gyöke van

b) x1+x2= -b/a =- -7/6=7/6

c) x1*x2= c/a=2/6=1/3
0