Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
Lili kedvenc sorozatának egy évada 12 részből áll egy rész 24 perces. Lili megállapította hogy még háromszor annyi rész van hátra mint amennyit már megnézett hány percet töltött eddig Lili ennek a soroatnak a megnézésével.
48, 64, 72, 96, vagy 120 percet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Eddig megnézett részek száma legyen x.
A hátralévő ekkor 3x.
Ezek együtt az összes rész, tehát
x+3x=12
4x=12
x=3
Szóval 3-at nézett meg eddih. Egy rész 24 perces, így 3*24=72 percet töltött eddig a sorozat megnézésével.
0