Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
ABC egyenlő szárú háromszögben:AB=AC=7,5 cm,BC=9cm
A háromszög síkjára MA=8cm merőlegest állítunk.
Számítsátok ki:a.)M pontnak a BC egyenestől való távolságát.
b.)MBC és ABC síkok szögének szinuszát.
c.)ABC és MBC háromszögek területének arányát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, házifeladat, mértan, síkok, térmértan, hárommerőlegestétele
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet a megoldásról.
Szerk.: A területek arányánál csak 10 / 6-ig kell az eredmény.

Ha hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0