Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
416
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
5. színtelen, szagtalan gáz, sűrűsége nagyobb, mint a levegő sűrűsége (Mr(CO2)= 44 g/mol > Mr(levegő)=29 g/mol) Azért használható tűzoltásra, mivel nem éghető gáz, az égést nem táplálja.
8. A CO sokkal könnyebben kötődik a vérben lévő hemoglobinhoz, mint az oxigén, ami így a szervezet oxigénfelvételét és oxigénellátását akadályozza.
9. Na+; CO32- - Na2CO3 - 106 g/mol
Ca2+; CO32- - CaCO3 - 100 g/mol

2 NaOH + H2CO3 = Na2CO3 + 2 H2O
Ca(OH)2 + H2CO3 = CaCO3 + H2O
Módosítva: 4 éve
0