Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Villamosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R₃₄ = 20+10 = 30 Ω
40Ω olyan, mint 3 120Ω-os párhuzamosan
30Ω olyan, mint 4 120Ω-os párhuzamosan
R₂₃₄ = 120/7 Ω = 17,14 Ω
R₁₂₃₄ = 27,14 Ω

`U_2 = U * R_234 / R_1234 = U * 0.6315`
`U_4 = U_2 * R_4 / R_34 = U * 1/3`
`P_4 = U_4^2/R_4`
`U_4^2 = 40W·10Ω` → `U_4 = 20V = U*1/3`
1