Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matematika-forditott aranyossag

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Egy üzemi konyha rizskészlete 60 ember számára 12 napra elegendő. Hány napra lenne elég, ha 10, 20, 40, 80, 120 ember étkezne? Milyen arányosságot ismersz fel a feladatban szereplő mennyiségek között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
60/y (y az emberek száma) = x/12 (x a napok száma)=> ez alapján:
10 embernél = 72 nap
20 embernél = 36 nap
40 embernél = 18 nap
80 embernél = 9 nap
120 embernél = 6 nap
Ez fordított arányosság.
0