Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
342
Képet csatoltam előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha az a feladat, hogy mennyi az R2 és az eredő ellenállás. Akkor:
Mivel párhuzamos, így az U1=U2=U0
Így
R2=80/4=20Ω
Az eredő ellenállás pedig
Re=80*40/120=26,67A
Az I1=80/40=2A
I=2+4=6A
1