Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Csatoltam a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, Matematika, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
FD=?

Mivel AFD< = ACB< = 90° és BAC< = FAD<, ezért AFD és ABC háromszögek hasonlóak. A pont önmagának képe, F a C-nek, D a B pontnak.

Pitagorasz tétellel: a^2+b^2=c^2
12^2+b^2=20^2
144+b^2=400
b^2=256
b=16 cm=AC

AF=c/2=10 cm

AF/AC=FD/CB
10/16=FD/12
FD=7,5 cm



0