Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakciósebesség

Főoldal » Középiskola » Kémia
413
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`[NO] ~= [O_3]`

a reakció másodrendű (nincs nagy feleslegben az ózon, akkor pszeudoelsőrendű lenne)

`v = k[NO][O_3]`

`v/([NO][O_3]) = k`

ami minden behelyettesítésre
`k = 2,2*10^7`

Melynek dimenziója:
`((mol)/(dm^3*s))/((mol)^2/(dm^3)^2) = (dm^3)/(s*mol)`

A 4. mérés sebessége:
`v = 2.2*10^7*4.5*10^-6*7.2*10^-6 = 8.12*10^-4` `(mol)/(dm^3*s)`
Módosítva: 4 éve
0