Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Fizika háziban segít valaki?A súrlódási erőt tanultuk

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
1. Kèrdès:
Az egyik legnagyobb rovar Új-Zèlandon él.A tömege 80 g.Milyen erővel vonzza a Föld a rovart?
A)8 mN B)80 mN C)0,8 N d)8N
2.Kerdes:
A deformàtlan rugó 5 cm-nyire való szèthúzàshoz 15 N erőre van szüksèg.Mekkora a rugó merevsège?
A)0,3 N/m B)3 N/m c)75 N/m d)300 N/m
3.Kèrdès:
A golyòt a dinamomèter rögzìtettèk.Mekkora a golyó tömege?
A)3.5g b)35 g c)350 g D)3,5 kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. C ( F = m*g alapján 0,08 kg * 9,81 m/s2 = 0,78 N azaz 0,8N kb)

2.D (F = D*L => F/L = D => 300 N/m)

a 3.kérdésben m*g = D*L => m = (D*L)/g alapján kéne kiszámolni, de a 2.feladat adataival nem jön ki egyik se.
1