Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Reakcióhő,reakciósebesség

Főoldal » Középiskola » Kémia
404
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Nincs megadva egyenlet, ezért nem egyértelmű a feladat.
Az alábbi egyenletet fogom használni:

`2NO_((g)) + O_(2(g)) -> 2NO_(2(g))`

`Δ_rH = sum Δ_kH_(termék) - sum Δ_kH_(ki.a.)`

`Δ_rH = 2*33.5 - 2*90.4 = -113.8` `(kJ)/(mol)` (exoterm)

`n_(NO) = (180g)/(30g/(mol)) = 6 mol`

`Δ_rH = 6mol*-113.8(kJ)/(mol) = -682.8 kJ`

A
`NO + 0.5O_2 -> NO_2`
egyenletnél pont fele ennyi lenne minden kapott érték (ezért nem egyértelmű a feladat)
Módosítva: 4 éve
1