Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ilyen egyenletrendszereknél meg kell próbálni az egyik egyenletből kifejezni az egyik ismeretlent és aztán behelyettesíteni a másik egyenletbe:

1.)

5x-3y=3
5x = 3 + 3y
x = (3+3y) / 5

Behelyettesítesz a másik egyenletbe:
(3+3y) / 5 *y = 12
y + y2 = 20
0