Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Soros és párhuzamos kapcsolás egy áramkörben segíts!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
A számolásnak követhetőnek kell lennie, ezen múlik az osztályozó vizsgám!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Re=R3+R1*R2/R1+R2=200ohm
Mivel R1 és R2 párhuzamosan van kapcsolva, így mindkettőn ugyanakkora feszültség fog folyni. Tehát, U1=U2
U2=U1=60*4=240V
I2=240/120=2A
Mivel Az R21 és az R3 sorosan van kötve, így az áramerősség: I3=I1+I2=6A
Így az erre eső feszültség:
U3=160*6=960V
0