Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos kémia házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
409
Ez egy kémia 8. osztályos mf-ti feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
nitrogén:
N2
|N≡N|
28g/mol
színtelen, szagtalan gáz
71V/V%
semleges

oxigén:
O2
<O = O> (< és >-el két nemkötő elektronpárt jelöltem)
32g/mol
színtelen, szagtalan gáz
20 (vagy 21) V/V%
életfeltétel

szén-dioxid:
CO2
<O=C=O>
színtelen, szagtalan gáz
0,046%
nem mérgező, de 10V/V% felett fulladást okoz

6.
J
Ó
L
M
E
G
Y
A
K
É
M
I
A
!

Jól megy a kémia!
Módosítva: 4 éve
0