Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

48 magnézium hány mol

Főoldal » Általános iskola » Kémia
854
48magnézium hány MOL
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`48g` `Mg`˙

A magnézium moláris tömege:
`24(g)/(mol)`

Tehát egy mol magnézium tömege `24g`

De itt `48g` magnéziumról van szó

Az egyenes arányosság miatt

`(24g)/(1mol) = (48g)/n`
(annyiszor lesz nagyobb `48g` magnézium anyagmennyisége, mint amennyiszer nagyobb a `48g` a `24g`-nál.)

vagyis
`n = (48g)/(24(g)/(mol)) = 2` `mol`
Módosítva: 4 éve
0