Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2224
A 32 lapos magyar kártyából 6 lapot húzunk.
Mennyi annak a valószínűsége, hogy pontosan 2 király kerül a kezünkbe?
Mennyi annak a valószínűsége, hogy legalább 2 király kerül a kezünkbe?
Mennyi annak a valószínűsége, hogy legfeljebb 2 király kerül a kezünkbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 32 alatt a 6 = 906192

Pontosan 2 király:
Kedvező eset: 4 alatt a 2 * 28 alatt a 4 = 122850
Keresett valószínűség: 122850 / 906192 = 0,14 = 14%

3 vagy 4 király (nem kérik külön, de praktikus kiszámolni, mert így egyszerűbb lesz a maradék két kérdés):
Kedvező eset: 4 alatt a 3 * 28 alatt a 3 + 4 alatt a 4 * 28 alatt a 2 = 13482
Keresett valószínűség: 13482 / 906192 = 0,015 = 1,5%

Legalább 2 (2, 3 vagy 4) király:
Keresett valószínűség: 14% + 1,5% = 15,5%

Legfeljebb 2 (0, 1, vagy 2) király:
Keresett valószínűség: 100% - 1,5% = 98,5%

Ha hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0