Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
2026
Egy álló helyzetből induló versenyautó 10 s alatt 120 km/h-ra gyorsult fel. Mekkora utat tett meg eközben?

Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 120 km/h = 120/3,6 m/s = ... számold ki
t = 10 s

Átlagsebessége v/2 volt, a megtett út v/2 · t

----

Lehet bonyolultabban is számolni:
A gyorsulása:
a = v/t = ... m/s²
a megtett út:
s = 1/2 · a·t² = ...
számold ki, ugyanaz kell kijöjjön, de a tanár lehet, hogy ezt a hosszabbat várja.
Viszont ha jó fej, akkor megdícsér az egyszerűbbért, de csak akkor, ha el tudod mondani azt is, hogy hogyan lehetne hosszabban.
0