Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
449
Egy 2000 kg-os autó 50 km/h sebességgel halad, majd egyenletesen fékezve megáll egy 80m-es úton.

A) Mekkora a mozgási energiája a fékezés kezdetekor?

B) Mennyi munkát végzett a surlódási erő a fékezés során?

C) Mekkora a fékezőerő nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
E=1/2 m*v2==1/2*2000*13,892=192932,1J
Ws=Wm=192932,1J
a=v02/2s=1,20m/s2
F=ma=2000*1,20=2411,65N
0