Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
341
Szia!Lennél szíves ismét segíteni?Egy üzemben 5400 darab alkatrészt gyártottak.Múlt évben 1500-zal ,akkor hány%-kal csökkent?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szóval a kérdés, hogy 1500 hányad része az 5400-nak? Természetesen 1500/5400 része. Na most ahhoz, hogy megkapjuk a százalékot, ezt a törtet meg kell szorozni 100-zal és kész is vagyunk.
5400
1500
1%=54
1500:54= 27,7777778%
Vagy
1500:5400x100=27,7777778%
0