Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
1)Mekkora a fal ha egy 12méteres létrát 6méterre támasztunk ki tőle.
2)Mekkora az átlója a téglatestnek ha a kisebbik oldala 8cm a hosszabbik oldala pedig 15cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, házi, átló, Megválaszolatlan, 2db feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pitagorasz-tételt fogom használni
1.
b2+62=122
b2+36 = 144 /-36
b2=108
b= 108 =10,39 m

2.
82+152=c2
64+225=c2
c2=289
c= 289 =17 cm
0