Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. osztály SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
393
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Ezt a feladatot kell holnapra elkészíteni, de fogalmam sincs. Elvileg külön is kell valamit kiszámolni a füzetbe. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 8.osztály, számításoksíkban, III.fejezet, 3.lecke
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap alakú park rövid oldalának hossza:
2 * 7,5 m + 18 m = 33 m
A téglalap alakú park hosszú oldalának hossza:
2 * 18 m + 54 m = 90 m
A téglalap alakú park kerülete:
2 * 90 m + 2 * 33 m = 246 m
A park sarkaiban lévő derékszögű háromszög átfogójának (c) hossza:
c^2 = 18^2 + 7,5^2 = 324 + 56,25 = 380,25
c = 19,5 m
A nyolcszög alakú füves rész kerülete:
2 * 54 m + 2 * 18 m + 4 * 19,5 m = 222 m
Tehát ha a sarkokat levágják, akkor az útvonal 246 m - 222 m = 24 m-rel rövidebb.
1