Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másofokú

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Sziasztok, ebben a 6db egyenletben szeretném a segítséteket kérni. Próbálkoztam velük, de fél óra szenvedés után feladtam..
3 paraméteres másodfokú, és 3 négyzetté alakításos.
a) px²+3x-5=0 (egy megoldás)
b) -6x²+px+5=0 (2 megoldás)
c) x²+p =0 (egy megoldás)
Ugye ez addig megvan, hogy kiírom az a-b-c alakot, azokat be is helyettesítem a b²-4ac egyenletbe, de utána totális káosz.

a) -2x²+6x+3=
b) 5x²+14x+3
c) -x²+4x-8=
Na és ezek amiket csak kapizsgálok mi is történik, de magamtól nem tudnám megoldani.
Nagyon szépen köszönök minden segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0