Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
Két egyenes vasúti pálya 42°35'-es szög alatt keresztezi egymást. A kereszteződéstől a legközelebbi őrházig 125 m a távolság az egyik pálya mentén, míg egy másik őrház a másik pálya mentén 221 m-re van a kereszteződéstől. Milyen távol van egymástól a két őrház?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
koszinusztétel képlete
c2=a2+b2-2ab*cos(γ)

a=egyik őrház távolsága a kereszteződéstől
b=másik őrház távolsága a kereszteződéstől
c=a két őrház távolsága
γ=a két sín által bezárt szög.
1