Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1654
Soroljuk fel az A={a hagyományos dobókockával dobható prímszámok} halmaz összes részhalmazát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A = {2; 3; 5}
hisz ezek csak a prímek 6-ig.
Ez 3 elem, ennek 2³=8 részhalmaza lesz:
0 eleműek: {}
1 eleműek: {2}, {3}, {5}
2 eleműek: {2; 3}, {2; 5}, {3; 5}
3 eleműek: {2; 3; 5}
0