Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
757
Egy városban újfajta buszjegyeket vezetnek be. Az új buszjegy nem 3×3-as formátumú lesz, hanem 4×4-es: 1-től 16-ig szerepelnek rajta a számok.
Ha ezek közül pontosan hármat lyukaszt ki a lyukasztó, akkor hány különböző lyukasztás történhet?
Ha két vagy három lyukat lyukaszt a gép, akkor hányféle lyukasztás történhet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha három számot lyukaszt ki a lyukasztó, akkor 16 alatt a 3 = 560 lehetőség van.
Ha kettő vagy három számot, akkor 16 alatt a 2 + 560 = 120 + 560 = 680 a lehetőségek száma.
1