Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
509
Mennyi idő alatt emel fel egy 2000 W-os motor 40 kg terhet 20 m magasra?
Köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P=2000 W
m=40 kg
s=20 m

Fsúly=m*g
Fsúly=40*10=400 N

W=F*s
W=400*20=8000 J

P=W/t
2000=8000/t /*t
2000t=8000 /÷200₩
t=4 s
-1