Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
582
Mély kútba kavicsot dobunk melynek koppanását 4 s múlva halljuk. Mekkora sebességgel csapódott a földnek a kő?
Köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
t=4 s
v0=0 m/s
v=?

Mivel ez szabadesés ezért a=g
g≈10 m/s²

a=v-v0/2

10=v-0/2
v=20 m/s
0

t=4m/s
g=10m/s
s=g/2*t2=10/2*16=80m
v= 2*10*80 =40m/s

Ha meg végig gondolod logikusan, másodpercenként 10m/s-mal lesz gyorsabb. Ez azt jelenti, hogy az első másodpercben 10 a másodikban 20 a harmadikban 30 és a negyedikben 40m/s.
0