Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Fizika
411
1.,
R1=15 ohm
R2=15 ohm
R3=15 ohm
U=15v

Re=?
I=?
U1=?
U2=?
U3=?

2.,

U1=10v
U2=20v
I=2A

U=?
Re=?
R1=?
R2=?

3.,

U=200v
R1=20 ohm
I=0,2A

U=?
Re=?
U1=?
R2=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Soros vagy párhuzamos a kapcsolás?
0

1.)
R₁=15 Ω
R₂=15 Ω
R₃=15 Ω
U=15 V

Re=R₁+R₂+R₃
Re=15+15+15=45 Ω

U=Re*I
15=45*I /45
I=1/3 A

I=I₁=I₂=I₃

U₁=R₁*I
U₁=15*(1/3)=5 V

U₂=R₂*I
U₂=15*(1/3)=5 V

U₃=R₃*I
U₃=15*(1/3)=5 V

2.)
U₁=10 V
U₂=20 V
I=2 A

I=I₁=I₂

U=U₁+U₂
U=10+20=30 V

Re=U/I
Re=30÷2=15 Ω

R₁=U₁/I
R₁=10÷2=5 Ω

R₂=U₂/I
R₂=20/2=10 Ω

3.)
U=200 V
R₁=20 Ω
I=0,2 A

Re=U/I
Re=200÷0,2=1000 Ω

Re=R₁+R₂
1000=20+R₂
R₂=980 Ω

R₁=U₁/I
20=U₁/0,2
U₁=4 V

R₂=U₂/I
980=U₂/0,2
U₂=196 V
0