Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Nem értem ezeket a feladatokat hogy hogyan kéne megoldani, füzetbe nincs amiért keressem mert a tanárunk az= 0-val. Ha valaki elmagyarázná hogy hogyan is kéne ezeket a típusú feladatok megoldani nagyon megköszönném. Utána pedig begyakorolnám a holnapi felmérőre. Értségizni készülők de matek nem nagyon megy
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én csak a hármas feladatban tudok segíteni, de az is több, mint a semmi.

3.)
x+y=4
xy=-5

Az y-t kifejezem az első egyenletből:
y=4-x

x*(4-x)=-5
4x-x²=-5
-x²+4x+5=0

Ez egy másodfokú egyenlet:

x1,2=b±gyok]b²-4ac[/gyok]/2a

x₁=-1
x₂=5

Ha x=-1, akkor:

y₁=4-(-1)=5

Ha x=5, akkor:

y₂=4-5=-1
0