Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
706
Mi a rombusz meg deltoid meg trapéz meg a háromszögnek? A felszíne és térfogata
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nem lehet, hogy a területre és a kerületre gondoltál?
Mert akkor:

Rombusz:
K=4a
T=am vagyef/2

Deltoid:
K=2(a+b)
T=ef/2

Trapéz:
K=a+b+c+d
T=a+c/2*m

Háromszög:
K=a+b+c
T=a*ma/2
0

Bocsánat a rombusz alapú hasáb térfogatát meg felszínére meg Deltoid alapú hasáb térfogatára és felszínére meg a trapéz alapú hasáb térfogatára és felszínére. Meg a háromszög alapú hasáb területére felszínére gondoltam.
Módosítva: 4 éve
0

Az már mindjárt más!

A hasábok felszíne:
A=2Talap+Tpalást

Az előző válaszomban már leírtam ezeknek a sokszögeknek a területképletét. Így a Talap már megvan.

A Tpalást-ot pedig úgy lehet kiszámolni, hogy az oldallapok területét összeadod. Az oldallapok pedig téglalapok. Melyeknek egyik oldala az alap egyik oldala, a másik oldala pedig a hasáb magassága.

~~~

A hasábok térfogata:
V=Talap*m

Itt a Talap ugye az előbb említett sokszögek területe, az m pedig a hasáb magassága.
1