Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány szék van összesen?

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
Egy színházi nézőtéren a színpad felől haladva a székek száma soronként 4-gyel nő. Az első sorban 15 az utolsó sorban 99 szék van. Hány szék van összesen a nézőtéren?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Székok száma egy számtani sorozat tagjai lesznek. differencia = d=4
a1=15
an=99
an=a1+(n-1)*d
99=15+(n-1)*4 /-15
84= 4n-4 /+4
88=4n /:4
n=22 sor van
Székok összege az egyenlő a 22 sorban lévő székek összegével S22=?
S22= [(15+99)*22]/2=1254 db szék van összesen a 22 sorban
Módosítva: 4 éve
1