Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összege?

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
Egy mértani sorozat első tagja 6, hányadosa pedig 2. Mekkora a 8-adik tag és az első 8 tag összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₈=a₁·q⁷=6·2⁷=768
S₈=a₁·qⁿ-1/q-1=6·2⁸-1/2-1=1530
1