Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
3 liter 65%-os alkoholba 2,5 l a) tiszta (tömény) alkoholt, b) tiszta vizet öntünk.
Hány %-os keverékeket kapunk az egyes esetekben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
3 * 0,65 + 2,5 * 0,96 = 5,5 * x
1,95 + 2,4 = 5,5x
4,35 = 5,5x
0,809 = x

80,9% - os alkoholt kapunk.

b.)
3 * 0,65 + 2,5 * 0 = 5,5 * x
1,95 = 5,5x
0,3545 = x

35,45% - os oldatot kapunk.
2