Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
20% árengedmény után az új árat kénytelenek vagyunk 35%-kal növelni.
a, Hány % a változás így az eredeti árhoz képest?
b, Hány % növelés adta volna vissza az eredeti árat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
0,8*1,35=1,08

a) 8%-os
b) 0,8x=1
x=1,25, azaz 25% növelés
1