Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
419
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
U=3 kV=3000 V
I=200 mA=0,2 A
t=1 min=60 s
W=?
P=?

W=U*I*t
W=3000*0,2*60=36000 J

P=W/t vagy U*I

P=36000/60=600 W
P=3000*0,2=600 W

Tehát 36000 J a végzett munka, és 600 W a teljesítmény.
-1