Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjuk meg a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
755
19. Egy tizedik osztály tanulóit megkérdezték, hogy kinek hány testvére van. Az alábbi gyakorisági táblázatot kapták:
Testvérek száma
0
1
2
3
5
Gyakoriság
7
16
5
2
1
• Mekkora a testvérek átlagos száma ebben az osztályban?
• Hány gyerek van összesen az osztályba járók családjában (az osztály tanulóit is beleértve)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
7+16+5+2+1=31 gyerek jár az osztályba.
7*0+16*1+5*2+2*3+1*5=37 testvérük van
Átlag:
37/31≈1,19

b)
37+31=68
0