Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Egy dobozban 400 db korong van piros és kékek. A piros 1/6 része egyenlő a kékek 25%-ával.
Hány piro és hány kék van a dobozban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
piros: x
kék: 400-x

1/6x=0,25(400-x)
x=240

piros: 240 db
kék: 400-240=160 db
0